Over ons

Wij  zijn Henk en Marita en zijn woonachtig in Heerlen.

Ikzelf, Henk, ben ruim 37 jaar beroepsmilitair geweest en daardoor ruim 23 jaar in Amersfoort gewoond. Hier heb ik in 1985 een aantal cursussen gevolgd op het gebied van omgang en training met honden en ben meerdere jaren lid geweest van de HSVA (Honden Sport Vereniging Amersfoort), alwaar ik destijds ook cursussen heb gelopen met mijn Mechelse herder.

In 2004 ben ik voor het laatst verhuisd en wel naar Heerlen. Nadat ik trouwde met Marita, die op dat moment twee honden bezat, begon het weer te borrelen.

Nadat in 2008 een van haar honden kwam te overlijden, wilden we toch weer een speelkameraadje voor de overgebleven hond en zodoende kwamen we in het asiel in Heerlen terecht. Hier was ik op slag verliefd op een Cane Corso, waar men net afstand van had gedaan en die in het asiel was beland. Na lang wikken en wegen, hebben we deze prachtige dame in huis gehaald en vanaf dat moment waren we beiden hopeloos verliefd op dit ras. Niet lang hierna overleed ons tweede hondje ook, aan een longtumor, waardoor we weer op zoek gingen naar een tweede hondje. Dit werd uiteindelijk onze Laica, een kruising boerboel / Cane Corso.

Hierdoor is eigenlijk het hele balletje gaan rollen, want met haar wilde ik toch weer aan de slag met cursussen en zodoende kwam ik in contact met een hondenclub in de omgeving. Door mijn motivatie en enthousiasme, werd ik al snel gespot en ingezet om les te geven.

Na al die jaren en meer dan 500 tevreden cursisten, is nu de tijd gekomen om op eigen benen te gaan staan en mijn ervaring, kennis en kunde over te brengen op hondeneigenaren.

Mijn sterke punten zijn: consequent, oplettend, enthousiast, geduldig en cursisten helpen